Skip navigation

Juhannuksen jälkeen on hyvä aina täydentää blogia, koska silloin kesän “pakolliset” juhlat on takanapäin ja voi keskittyä kesään. Reissussa on tullut paljon oltua tänä keväänä ja kesänä. Kuvia on mukava jono odottamassa käsittelyä ja pitäisi reissuistakin kirjottaa jotain. New Yorkiin lähdin maaliskuun viimeinen päivä ja kaupunki kyllä vei mukanaan.

Saapumispäivänä lämpötila oli hieman kymmenen asteen yläpuolella ja vettäkin sateli vähän, mutta sitä ei edes kerennyt ajattelemaan, kun nautiskeli kaikesta uudesta ympärillä.

Suora lento Helsingistä saapui JFK:n kentälle 15.55 paikallista aikaa ja oli lähtenyt Helsingistä kello 14.20. Lento oli siis kestänyt vain tunnin ja 35 minuuttia. Lentokoneesta ulostautumisen jälkeen alkoi marssi kohti maahantulonviranomaisia. Tässä vaiheessa kannattaa olla vaurutunut jopa pitkiin jonottamisiin ja koneessa vieressäni istunut pariskunta taisi yli tunnin jonottamisen takia myöhästyä jatkolennoltaan. Vietiimpä muuan suomalainen julkkis myös maahantulonviranomaisten kuulusteltavaksi sivuhuoneeseen (kyseessä ei ollut Matti Nykänen).

Vihdoinkin päästyäni viranomaisen eteen sain kuulaisena maahantulijana antaa sormenjäljet ja komea kuvakin otettiin nettikameralla. Omalla kohdallani ei kyselty edes kysymyksiä ja passikin meni suoriltaan läpi. Olin jo valmistautunut sanomaan: vacation vacation! Maahantulopalvelukeskuksen jälkeen oli lyhyt kävelymatka matkatavaroiden hakuun ja sitten tullista läpi ja parin minuutin päästä istuin jo Yellow Cabissa. Taksimatka lentokentältä meni pääasiassa nenä kiinni ikkunassa ja välillä taksissa olevan lcd-töllön uutisten, matkailuvinkkien ja sääennusteiden tutkailuun. Taksi matkasi kohti 2-3rd avenue 51’st street.

Hotelli huoneen olin varannut kehutusta The Pod Hotelista, jonka vieressä vain viikkoa aikaisemmin oli kaatunut nostokurki ja tämän seurauksena kuollut muutama rakennusmies.

Hotelli sijaitsee oikein hyvällä paikalla ja vihreä metrolinjan kuutosen eli Lexington Avenue Localin (6) pysäkki on aivan vieressä. Tällä metrolinjalla pääsee kaikkiin tärkeimpiin kohteisiin downtownissa Manhanttanin itäpuolella esim. Grand Central -juna-asemalle, Chinatowniin, Madison Squareen, Time Squarelle, kaupungtintalolle ja Brooklyn Bridgelle. Metron uptownin pysäkkeihin kuuluu mm. Harlemin pääkatu 125’st street ja monet Bronxin kohteet. Metrolinjalla pääsi myös kaikkiin mahdollisiin shoppailukohteisiin eli aikaisemmin mainittuun Chinatowniin, Macy’s ja Century 21 -tavarataloihin ja yleensäkkin pitkin Broadwayta. Metrolla liikkuminen New Yorkissa on erittäin helppoa ja halpaa.

Hotellin sijainnillakaan ei ole niin väliä, mutta kannattaa katsoa että se sijaitsee jonkun metropysäkin vieressä. Taksilla matkustaminen on myös suhteellisen edullista ja nopeaa jos ei joudu ruuhkaan, mutta metro on kuitenkin hintansa ja nopeutensa puolesta paljon mieluisampi liikkumismuoto. Manhanttanilla on myös helppoa kävellä ja nopeasti pääsee paikasta toiseen, eikä edes Manhattanin kärjestä Central Parkiin kävely ole tuskaista vaan itseasiassa oikein mukava pikkulenkki.

Puolen tunnin taksimatkan jälkeen saavuin sitten hotellin eteen ja astuin ensimmäistä kertaa jalallani Manhanttanille. Hotellin sisäänpääsyä koristi iso jenkkilippu, mutta yllättäen reissun loppuun mennessä niitä ei näkynyt niin monessa paikassa kuin olisin odottanut. Hotellin respassa odotti mukava yllätys, kun avainkortti huoneeseen lyötiin kouraan ja huomasin sen olevan ylimmästä kerroksesta. Näkymät olivat melkoisen mukavat vrt. kotona Oulussa viidennestä kerroksesta.

Yläpuolella oleva kuva on The Pod Hotellin kattoterassi mihin vieraat saivat tulla vapaasti kello 08-21.00 välillä. Ylhäällä oli mukava nauttia Budia ja vaan katsella vilinää illalla, kun New Yorkin valomeri täytti koko 360 asteen näkyvyyden. Lämpötila myös nousi ensimmäisen päivän jälkeen jopa 25 asteen tienoille ja kattoterassilla oli erittäin hyvä nauttia lämmöstä ja auringosta. Omat eväät ja juomat olivat tervetulleita ja tarjolla oli penkkejä ja pehmustettuja makoilualustoja.

Ensimmäiset neljä päivää vietin hotellissa yhden hengen huoneessa, joka ei montaa neliötä ollut, mutta silti oikein toimiva ja mukava huone. Tarjolla oli LCD-töllö, WLAN, sohvasänky, talletuslokero ja lavuaari hanoineen. Ainoa mikä huoneesta puuttui oli oma vessa eli käytävällä oli jauetut yhteiset vessa- ja suihkutilat. Kerran oli vain ongelmia niiden kanssa, kun reissun toiseksi viimeisenä iltana hotelliin majoittuneet teinit laatoittivat vessan lavuaarin ja pöntön uusiksi. Vessoja suihkuineen oli joka kerroksessa 4-6. Double roomissa majoituin myös muutaman päivän ja niissä oli omat kylpyhuoneet sekä enemmän tilaa.

Pitkän matkan ja hotellille asettumisen jälkeen oli vuorossa lähiympäristön kartoittaminen ja ensimmäiseksi ruokapaikan löytäminen. Ei tarvinut kävellä kuin 2nd avenuelle ja kadun toisella puolella näkyi Go Sushi!. Paikan sushi oli loistavaa ja hintaa isolla sushiaterialla vaivaiset 7 dollaria (4,5 euroa)! Tässä paikassa tuli käytyä monta monta kertaan. Hyvän kuosituksen jälkeen olikin edessä paikallisiin tutustuminen ja hyvän baarin löytäminen. Tämä operaatio onnistui myös nopeasti ja pian istuin muutaman korttelin päässä P.J Clarkesin -pubissa, josta tulikin reissun aikana tuttu paikka. Tässä pubissa oli aikoinaan käyneet New Yorkin tähdet ja mafiapääliköt. Pubin yhteydessä oli myös ravintola ja baaritiskille pystyi tilamaan loistavia hampurilaisia. Pubista löytyy myös lisätietoja täältä.

Ensimmäinen päivä päättyi siis onnellisesti ja seuraavana aamuna oli lähtö kohti Manhanttanin kärkeä ja Brooklyn Bridgeä. Sää ei ollut parhaimmasta päästä, mutta olinpa ainoa turisti sillalla!

Lisää New Yorkin reissusta, kun kerkiän kirjoittamaan!

Advertisements

2 Comments

  1. W O W !!! Ihan mielettömiä fotoja..nyt tuli sellanen fiilis, että munkin on pakko nähdä toi mesta ! 😀

  2. Damn! Nyt iski paha matkakuume! Kunhan matkakassa karttuu jossain vaiheessa, niin tarkoitus olisi suunnata Nykiin. Upeita kuvia paikasta!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: